Isover Billesholm

Uppdrag i slutet utrymme

Fukt i en silo kan göra att innehållet bildar en hård kaka som stoppar flödet. Det var precis vad som hände i en av Isovers silos i Billesholm. Från rep firade vi oss ner ovanifrån och befriade silon från 250 ton obrukbart material så att produktionsstoppet inte blev längre än nödvändigt. Att vi kunde utföra arbetet ovanifrån gjorde det säkert eftersom material aldrig riskerade falla ner över någon.

Uppdrag

Att se till att vår uppdragsgivare så snart som möjligt kunde använda silon igen, det var vårt uppdrag. Vår uppgift var att på smidigast möjliga sätt komma åt att lösa stoppet, tömma silon och se till att arbetet kunde ske på ett säkert sätt.

Utförande

Utöver särskild utbildning och utrustning för att garantera säkerheten i slutna utrymmen krävs också en för uppdraget specifik räddningsplan. När nya förankringspunkter var etablerade tog vi oss ner i silon via en lucka i silons tak. Genom den skedde all transport av reparbetare, utrustning och verktyg. Alternativet att bygga en ställning inuti silon var inte aktuellt, eftersom den inte gick att tömma och andra arbetsmetoder skulle vara riskfyllda.

Resultat

När vi tömt silon inspekterade vi betongens status och mätte djupen på armeringen. Parallellt utförde vi ett par småentreprenader inuti i silon som var lämpliga i samband med att den var tom. Efter godkänd inspektion kunde silon fyllas igen och användas som vanligt.

Nyheter

Under sommar/hösten har vi klätt in Hjärups nya stationsbro med paneler av polykarbonatskivor.

Under två fartfyllda dagar träffade vi en mängd trevliga och intressanta människor på Fastighetsmässan Syd.

Brf Ida är en stor bostadsrättsförening belägen i Rosengård och består av 14 byggnader och 738 bostäder. Vi har nyligen skrivit avtal om att tvätta, foga och måla om fasaderna samt genomföra fönsterputs på alla byggnader. Arbetet kommer påbörjas i maj och beräknas pågå under det kommande året.

Redan i början av 2018 påbörjade vi diskussioner med Region Skåne kring hur vi kunde hjälpa till att säkra ett långsiktigt och smidigt underhåll av den nya vårdbyggnaden i Malmö, NVM. 2019 skrev vi avtal gällande konsulttjänster för projektering där uppdraget var att ta fram ett konkret och genomförbart förslag.