Fallskydd

Vi säljer utrustning för personligt fallskydd, installerar fallskyddslösningar för olika fallmiljöer och utför årliga kontroller av personligt fallskydd och fallskyddssystem. För alla uppdrag där fallhöjden är två meter eller mer kräver arbetet att du har ett godkänt fallskydd. Genom oss får du ett fallskydd som följer lagar och rekommendationer och du kan vara säker på att få rätt fallskydd för din aktivitet.

Personligt fallskydd

Personligt fallskydd är den utrustning du behöver för att säkert kunna utföra arbete från rep och på höjd. Vi rekommenderar och säljer alla delar som bör ingå i ett komplett personligt fallskydd. Fallskyddsselar, hjälmar, rep, glidlås, karbinhakar, falldämpande fallskyddsblock och all övrig utrustning som vi är återförsäljare av är handplockade från ledande leverantörer för att utgöra en del i ett säkert fallskydd. Vi hjälper dig att bygga ett personligt fallskydd som är anpassat efter den miljö du arbetar i och rekommenderar utbildning för de produkter du använder.

Upptäck utbildningar

Fallskydd för byggnader

Hur ett säkert fallskydd för en fastighet ska planeras varierar från byggnad till byggnad. För befintliga fastigheter installerar vi fallskydd som säkerhetsräcken, fallskyddsnät, förankringspunkter och liknande efter behov. Om du har möjlighet, så är det absolut säkrast och mest kostnadseffektivt att ta med system för reparbete och fallskydd redan i planeringsstadiet inför din fastighet. I sådana projekt följer vi med dig hela vägen från planering till installation av ett fast system..

Upptäck mer

Besiktning av fallskydd

Efter ett fall ska du alltid kontrollera utrustningen som var inblandad för att inte riskera att använda material och verktyg som kan ha tagit skada. Men den utrustning som inte varit med om ett fall då? Alla delar i ett fallskyddssystem, både personlig och fast installerade delar, behöver kontrolleras årligen för eventuellt slitage och kanske också uppdateras eller bytas ut. Om du gör årliga besiktningar av din utrustning har du en god garant för att du alltid använder säker utrustning. Vi ID-märker, besiktigar och loggar alla delar i din utrustning, på det sättet håller vi reda på när det är dags för nästa kontroll.

Utbildningar inom fallskydd

Ingen utrustning är tillräcklig utan kvalificerade kunskaper om reparbete, fallskydd och räddningsarbete. Med Cresto Group som utbildningsanordnare erbjuder vi kurser i fallskydd och reparbete som tillgodoser de krav som lagar och regler ställer på säkerhet i arbete på höjd. Cresto Group finns i hela Norden och har över 30 års erfarenhet av att utbilda i säkerhet och fallskydd.

Genom Cresto Group erbjuder vi bland annat grundkurs i fallskydd, räddning och utbildningar inom SPRAT. Utbildningarna startar på olika nivåer för att du ska ta dig vidare från var du är idag och nå upp till den nivå som ditt arbete kräver. Efter varje avslutad utbildning får du en certifiering som bevisar att du har kompetens att arbeta säkert på höjd. För dig som redan är certifierad håller vi också uppdateringskurser där du kan förnya din certifiering.

Upptäck mer

Akademiska hus

Fast system för fallskydd

Biomedicinskt centrum och Ekologihuset är två av Akademiska hus byggnader hos Lunds universitet. Vi fick uppdraget att planera och installera en fallskyddslösning som ger smidig tillgång till taken och som är lätt att använda.

Nyheter

Under sommar/hösten har vi klätt in Hjärups nya stationsbro med paneler av polykarbonatskivor.

Under två fartfyllda dagar träffade vi en mängd trevliga och intressanta människor på Fastighetsmässan Syd.

Brf Ida är en stor bostadsrättsförening belägen i Rosengård och består av 14 byggnader och 738 bostäder. Vi har nyligen skrivit avtal om att tvätta, foga och måla om fasaderna samt genomföra fönsterputs på alla byggnader. Arbetet kommer påbörjas i maj och beräknas pågå under det kommande året.

Redan i början av 2018 påbörjade vi diskussioner med Region Skåne kring hur vi kunde hjälpa till att säkra ett långsiktigt och smidigt underhåll av den nya vårdbyggnaden i Malmö, NVM. 2019 skrev vi avtal gällande konsulttjänster för projektering där uppdraget var att ta fram ett konkret och genomförbart förslag.