Malmö Live

Montage

Som centralt konserthus, kongresscenter och hotell axlar Malmö Live en betydande roll i stadens skyline. Vintertid lyser vi upp konturerna med ledbelysning monterad från rep.

Uppdrag

Att ge Malmös skyline en kontur som lyser upp i mörkret, det var vårt uppdrag. Till vår hjälp hade vi Malmö Lives tre karaktäristiska byggnader i olika höjd, och reparbetare såklart.

Utförande

Byggställning var uteslutet på grund av byggnadernas utformning och korglift fanns tillgängligt, men för det här uppdraget var montage via rep betydligt smidigare. För att inte skada en ömtålig fasad spände vi vajrar från takkrönet till tyngder i betong på marken som vi fäste ledslingorna i. På byggnadernas tak fäste vi ledslingan vid snörasskyddet.

Resultat

Under tre vintrar har vi monterat 1065 meter ledslinga för att lysa upp Malmös centrala landmärke. När säsongen varit över har vi monterat ner slingorna, för att sedan montera upp dem igen när nästa höstmörker inträtt.

Nyheter

Brf Ida är en stor bostadsrättsförening belägen i Rosengård och består av 14 byggnader och 738 bostäder. Vi har nyligen skrivit avtal om att tvätta, foga och måla om fasaderna samt genomföra fönsterputs på alla byggnader. Arbetet kommer påbörjas i maj och beräknas pågå under det kommande året.

Redan i början av 2018 påbörjade vi diskussioner med Region Skåne kring hur vi kunde hjälpa till att säkra ett långsiktigt och smidigt underhåll av den nya vårdbyggnaden i Malmö, NVM. 2019 skrev vi avtal gällande konsulttjänster för projektering där uppdraget var att ta fram ett konkret och genomförbart förslag.

Lagom till midsommar avslutar vi vårt montage på Citygate i Göteborg. Citygate är ett av många nybyggnadsprojekt där vi fått äran att agera bollplank för att hitta smarta och effektiva lösningar för underhållet som ska komma. För oss tog uppdraget fart på ”ritbordet” tidigt 2019 och i dagarna spändes de sista bultarna.

I slutet av maj skrev vi avtal för genomförandet av fönsterputs via rep av Hotell Gradienten i Jönköping. Entreprenaden av hotellet har genomförts av Skanska och efter sommaren ska byggnaden invigas. Under augusti kommer vi vara 4 certifierade yrkesklättrare på plats som kommer se till att alla fönsterpartier på den 18 våningar höga byggnaden blir skinande rena inför invigningen.