Skanska Epic

Rådgivning och installation av fast system

Epic är ett kontorskomplex med fokus på hälsosamma arbetsplatser som är byggt av till stor del uppcyclat material. Tack vare 109 meter skena för reparbete kunde deras atrium bli en grön, levande miljö i stället för att hållas tom, reserverad för lift.

Uppdrag

Tanken om lift skrotades till fördel för ett system som tidigare varit okänt för beställaren. Vårt uppdrag blev att planera och installera ett komplett system där reparbetare kan koppla på sig i en punkt och därifrån få åtkomst till atriets 8 fasader för fönsterputsning, högstädning och underhållsarbete.

Utförande

Vår roll som rådgivare startade samtidigt som fastigheten började planeras. Vi fanns med hela vägen till färdig byggnad för att installationen skulle bli så effektiv i funktion och kostnad som möjligt. Viktigt var att hitta en funktionell lösning som fungerade för både arkitekt, konstruktör, byggare och beställare. Dessutom behövde lösningen vara användarvänlig och givetvis säker. Redan i byggfasen kunde vi använda systemet för runt 8 småentreprenader, en möjlighet som kan spara stora pengar i byggfasen.

Resultat

Vi avslutade arbetet med att lämna över en drifts- och underhållsmanual som specificerar systemets beräkningar, hur det ska användas och vilka krav kunden ska ställa på framtida leverantörer. Atriet kunde sedan fyllas med funktion och grönska, och planerna på lift blev ett minne blott.

Nyheter

Under sommar/hösten har vi klätt in Hjärups nya stationsbro med paneler av polykarbonatskivor.

Under två fartfyllda dagar träffade vi en mängd trevliga och intressanta människor på Fastighetsmässan Syd.

Brf Ida är en stor bostadsrättsförening belägen i Rosengård och består av 14 byggnader och 738 bostäder. Vi har nyligen skrivit avtal om att tvätta, foga och måla om fasaderna samt genomföra fönsterputs på alla byggnader. Arbetet kommer påbörjas i maj och beräknas pågå under det kommande året.

Redan i början av 2018 påbörjade vi diskussioner med Region Skåne kring hur vi kunde hjälpa till att säkra ett långsiktigt och smidigt underhåll av den nya vårdbyggnaden i Malmö, NVM. 2019 skrev vi avtal gällande konsulttjänster för projektering där uppdraget var att ta fram ett konkret och genomförbart förslag.